Često postavljena pitanja


Da li poklon bon ima rok trajanja?

Poklon bon 1zaSve ima ograničen rok trajanja od 12 mjeseci od dana izdavanja.

Poklon bonovi koji nose ime samo jednog brenda mogu imati rok trajanja, koji će varirati u zavisnosti od prodavača. Rok važenja Vašeg poklon bona mora biti jasno naveden na njemu.

Kako izgleda poklon bon?

Poklon bon štampan je na visokokvalitetnom papiru, i dostavljen u atraktivnoj koverti, ukrašenom satenskom mašnicom. Svaki bon ima zaštitni jedinstveni broj, te se može upotrijebiti samo jedanput. Na poklon bonu jasno je navedena njegova vrijednost i rok važenja.


Na poleđini bona nalaze se uvjeti korištenja i informacije o njegovom korištenju.

Gdje mogu iskoristiti svoj poklon bon?

Uz poklon bon dobićete i spisak prodavnica koje su trenutno u sistemu kupipoklon.ba, s adresama i radnim vremenom. Ove informacije možete naći i u web katalogu kupipoklon.ba.

Ako ste dobili bon “1zaSve”, možete ga iskoristiti u bilo kojoj prodavnici koja je u našem sistemu.

Ako ste vlasnik pojedinačnog bona, onda takvog možete iskoristiti samo u prodavnicama navedenog brenda.

Da li mogu poklon bon zamijeniti za gotovinu?

Ne, poklon bon možete isključivo iskoristiti za kupovinu robe ili usluga na prodajnim mjestima a) u sistemu kupipoklon.ba za bonove 1zaSve, b) brenda navdenog na poklon bonu, za pojedinačne poklon bonove.

Dobio/la sam poklon bon koji je naslovljen na moje ime. Da li ga mogu prenijeti na nekog drugog ili pokloniti nekome?

Pokon bon možete iskoristiti lično ili ga ustupiti nekome. U momentu plaćanja poklon bonom, prodavač može zatražiti na uvid identifikacioni dokument.

Kupio/la sam robu ili uslugu za poklon bon u vrijednosti manjoj od vrijednost navdene na bonu. Mogu li dobiti kusur?

Kod kupovine robe/usluge u vrijednosti manjoj od vrijednosti bona, prodajno mjesto ne može vratiti kusur. S druge strane, bon možete iskoristiti da kupite robu u vrijednosti većoj od vrijednosti bona, tako što ćete doplatiti potrebnu razliku.

Da li nudite plaćanje kreditnom karticom?

Da. Kupipoklon.ba sklopio je ugovor sa vodećim globalnim provajderom sigurnog online plaćanja, Raiffeisen Bank e-Pay servisa. To znači da poklon bon možete naručiti s bilo koje lokacije u svijetu, i tražiti da se isporuči na adresu primaoca bona, na teritoriji BiH. Raiffeisen Bank e-Pay servis garantira sigurnost podataka s Vaše kreditne kartice. Web shop kupipoklon.ba nema uvid u te podatke.  

Koji su trenutni načini plaćanja?

  1. Gotovinom, pouzećem (mi isporučimo poklon-bon na Vašu adresu, Vi platite kuriru),
  2. Kreditnom karticom. Naručite poklon bon online i izvršite plaćanje putem Raiffeisen Bank e-Pay servisa, koja će se otvoriti tokom procesa kupovine. Raiffeisen Bank e-Pay servis štiti Vaše podatke od trećih lica, uključujući i nas. Nakon što RBBH provjeri validnost Vaše kartice, plaćanje će biti obavljeno, a poklon bon dostavljen na adresu. RBBH štiti i nas kao trgovca od potencijalnih prijevara, te stoga preporučujemo da koristite isključivoVašu, validnu, kreditnu karticu.
  3. Bankovnim nalogom. Popunite uplatnicu i platite je u obližnjoj pošti ili banci.  Imate SMS ili elektronsko bankarstvo? Odlično. Plaćanje možete izvršiti preko Vašeg računa, od kuće ili s bilo koje druge lokacije. Veliki broj domaćih i stranih banaka nudi ovu opciju.

Vlasnik sam prodavnice i želim čuti više informacija o Vašoj ponudi. Kome da se obratim?

Radujemo se saradnji s Vama. Obratite nam se na [email protected] ili pozivom na broj 061 99 33 33, 061 309 291 i mi ćemo Vam sa zadovoljstvom odgovoriti na upit.

Nisam stigao/la kupiti poklon na vrijeme. Da li mi možete isporučiti poklon bon hitnom dostavom?

Da. Nudimo express-dostavu, trenutno samo na području kantona Sarajevo.  Ovdje možete saznati više o uvjetima hitne isporuke.


Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem telefona 061 99 33 33, 061 309 291 ili e-maila [email protected]