Vrijeme je da napunite baterije!


Vrijeme je da napunite baterije!

U 2020. godini naši su se životi promijenili preko noći. Doživjeli smo lockdown i količina stresa se znatno povećala. Zbog socijalne izolacije, straha, rada od kuće dok se brine o djeci, ekonomske neizvjesnosti i pokušaja žongliranja nizom ličnih i profesionalnih odgovornosti pokrenuo su porast mentalnih stanja, poput anksioznosti, depresije, sagorijevanja i posttraumatskog stresnog poremećaja. Da bismo se nosili s „novim normalnim“, okrenuli smo se brojnim aktivnostima tokom dana, poput zdravije prehrane, vježbanja ... ali ako ne spavamo dobro tokom noći, sve stvari koje radimo tijekom dana uzaludne su . Nijedna količina kafe neće učiniti trik, nijedna dijeta i nijedna vrsta vježbanja neće povećati razinu energije.
 
Mislite o sebi kao da ste mobilni telefon. Ako se baterije telefona ne napune, ne funkcionira ispravno ... zaslon mu postaje tamniji, rad je poremećen ili sporiji, aplikacije ne rade. Isto se događa i vama kada je „baterija skoro prazna“. Stoga, kao što punite telefon svake noći, morate puniti i svoje "baterije" svake noći da biste ispravno funkcionirali i bili zdravi. Spavanje je vaš punjač!
Zbog toga smo odabrali "Punjenje" kao temu i fokus za pete ovogodišnje Dormeo dane spavanja, koji se obilježavaju 19. marta. Podižemo svijest o važnosti zdravog sna i potičemo ljude da napune svoje "baterije" tokom noći, kako bi po danu mogli živjeti punim plućima.

Spavanje utiče na tijelo i dušu!

San je jedna od najvažnijih stvari koje možemo učiniti za svoje zdravlje i dobrobit. Potiče lučenje kortizola, hormona stresa u našem tijelu, oslobađa hormon rasta koji gradi snažne kosti, proizvodi crvena krvna zrnca i omogućava tkivu da se samo izliječi. Tokom spavanja bubrezi, pluća i jetra se detoksiciraju, a koža ponovno hidratizira. Spavanje osigurava da imunološki sistem, prva linija odbrane našeg tijela od virusa i bakterija, pravilno funkcionira. Nadalje, san utječe na kreativnost, pamćenje i rješavanje problema. Pomaže organizovati naše misli i omogućava brzo pronalaženje informacija. Lista prednosti se nastavlja i nastavlja, ali ukratko ... san nas povlači iz vanjskog svijeta i liječi naša tijela i umove.
 
Što se tiče spavanja, važno je naglasiti da su i kvalitet i kvantitet podjednako važni. Možete spavati deset sati, ali ako je kvalitet spavanja loš, san vas neće napuniti. Svaki sat proveden u krevetu trebao bi biti dobro proveden (i dobro naspavan).
U Dormeo timu smo posvećeni dizajniranju proizvoda koji osiguravaju  kvalitetni san koji puni vaše tijelo i um. Ako opet pribjegnemo metafori mobilnog telefona, spavanje je slično punjenju baterije. Mobitelu treba vremena za punjenje, a potreban mu je i kvalitetan punjač, ​​dizajniran za taj model. Dormeo je posvećen dizajniranju »punjača« za vaše zdravlje i dobrobit: madraci, jastuci, nadmadraci, posteljina i još mnogo toga ... sve što trebate da se napunite iz noći u noć.
 
Svake godine za Dormeo Dane spavanja razvijamo i potpuno nov i inovativan proizvod. Ove godine predstavljamo Dormeo Comfy jorgan. Tajna pokrivača Comfy Relax leži u Wellsleep® naprednim memo elastičnim vlaknima. Ovaj napredni materijal ponaša se slično kao memorijska pjena - vlakna se prilagođavaju obliku i pritisku vašeg tijela, kombinirajući prozračnu mekoću s udobnošću. Izvrsna toplinska svojstva, minimalno upijanje vlage, prozračnost te otpornost na mrlje čine pokrivač prikladnim za svakodnevnu upotrebu. Pored toga, nudimo popuste do -50% na naše madrace, jastuke, jorgane i druge proizvode, samo kako bismo osigurali vaše potpuno punjenje!
Posebne ponude provjerite klikom na >> http://links.dormeo.ba/c/20316366%20