Zimski odmor za dušu na Plivskom jezeru


Zimski odmor za dušu na Plivskom jezeru

Provedite nezaboravan vikend uz magično Plivsko Jezero u modernom istoimenom hotelu, uživajte u miru i ljepoti prirode kojom je okruženo Jajce.

Plivska jezera kod Jajca jedan su od najljepših bosanskohercegovačkih prirodnih bisera, a kristalno čista voda smaragdno zelene boje posjetioce ostavlja bez daha.

DOSTUPNE SU SLJEDEĆE OPCIJE PONUDE za korisnike poklon kartica Kupipoklon.ba :

  • Noćenje u Deluxe dvokrevetnoj sobi sa uključenim doručkom, po cijeni od 86.00 KM
  • Dva noćenja Deluxe dvokrevetnoj sobi sa uključenim doručkom, po cijeni od 172.00 KM
  • Noćenje u trokrevetnoj sobi sa uključenim doručkom, po cijeni od 105.00 KM
  • Dva noćenja u trokrevetnoj sobi sa uključenim doručkom, po cijeni od 210.00 KM
  • Noćenje u Deluxe porodičnoj sobi (4+1 osoba) sa uključenim doručkom, po cijeni od 162.00 KM
  • Dva noćenja u Deluxe porodičnoj sobi (4+1 osoba) sa uključenim doručkom, po cijeni od 324.00 KM

U neposrednoj blizini Plivskog jezera, nalazi se grad Jajce. Kratka vožnja od 5 kilometara dovodi vas u ovo predivno mjesto poznato i kao Grad muzej i Kraljevski grad.

Naime, Jajce je nekada bilo središte i prijestolnica bosanskih kraljeva, a mjesto je i drugog zasjedanja AVNOJ-a tokom Drugog svjetskog rata.

Ovaj grad prava je riznica kulturno-historijskih spomenika pa tako nemojte propustiti obići Hram boga Mitre, Katakombe, Medvjed kulu, Krunidbenu crkvu sv. Marije i Toranj sv. Luke, Jajačku tvrđava, Franjevački samostan u kojem se nalaze posmrtni ostaci posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, Muzej AVNOJ-a i druge atrakcije.

Jajce je poznato i po prirodnim ljepotama koje ga okružuju, a posebnu pažnju zaslužuje vodopad koji se nalazi u samom centru grada.