Egzotika koja osvaja
Turistička agencija Reisebüro
Black Friday!
Sinkro
Walkmaxx Comfort zimske čizme
Walkmaxx web prodavnica
Popravite raspoloženje uz Nutribullet!
Delimano web prodavnica
Mega ponuda! Mega san!
Dormeo web prodavnica
Dan za EXTRA shopping!!!
Sport Vison Outlet Extra
Konačno ponovo u ponudi!
Dormeo web prodavnica

Vinyl je opet IN

Postoji nešto intrigantno u tom zvuku, pucketanju koje čujemo čim spustimo gramofonsku iglu na ploču. Gotovo da smo u stanju da čujemo zvuk i osjetimo atmosferu nekog prošlog, ljepšeg vremena, kada je sve bilo sporije, a muzika se osjećala mnogo dublje. To je vjerovatno jedan od razloga zašto su ploče i nakon toliko vremena i dalje prisutne, a u zadnje vrijeme bilježe sve veću popularnost.

 

Nije samo stvar u slušanju, omoti su nerijetko prava umjetnička djela koja doprinose cjelokupnom doživljaju i može se reći da su ploče muzika koja se može opipati. Možete ih pokazati prijateljima dok zajedno slušate omiljene pjesme Dine Merlina ili Van Gogh-a na vašem gramofonu, ili ponosno izložiti na polici u vašoj sobi.

Magaza je jedno od rijetkih preostalih mjesta gdje još uvijek možete pronaći kvalitetne ploče. Vašoj pažnji naročito preporučujemo set Bijelog dugmeta, benda koji je 80ih ostavio neizbrisiv trag u muzici naših prostora, a zahvaljujući Damiru Imamoviću i moderne obrade sevdalinki možete slušati na gramofonu. Navedena izdanja mogu poslužiti i kao lijep i luksuzan poklon dragoj osobi, baš kao i ovaj zanimljivi zidni sat na LP ploči ‘’Ispočetka’’, a sve ostale naslove možete pronaći ovdje.