Sjeverni Tajland sa zlatnim trouglom

PROGRAM PUTOVANJA:

Prvi dan: BANGKOK
Polazak iz Sarajeva letom preko Istanbula za Bangkok.
Nakon dolaska u Bangkok transfer do izabranog hotela srednje klase: Avani Atrium Bangkok 4*, lux hotel Royal Orchid Sheraton 5* ili do nekog drugog. Ostatak dana je slobodan. Između ostalog, predlažemo: večernju vožnju kroz „klongove“ – male vodene ulice Bangkoka, posJetu restoranima uz lokalne specijalitete i tradicionalni ples. Ovi izleti nisu uključeni u cijenu aranžmana. Noćenje.

Drugi dan : BANGKOK
I drugi dan je slobodan i možete ga iskoristiti za razne obilaske. Preijdlog programa: obilazak grada „Jedan dan u Bangkoku” (paket izleta na stranici 55) u okviru kojeg se mogu posjetiti tri interesantna zamka Bangkoka (Wat Traimit, Wat Po, Wat Phra Kaew), kao i kraljevska palata. Takođe, na raspolaganju je i vožnja u brodu sa dugim repom (uobičajno plovilo kanala Bangkoka) rijekom Chao Phraya. Noćenje.
OBROCI: doručak

Treći dan : BANGKOK – AYUTTHAYA – PHITSANULOK
Rano ujutru krećemo na turu autobusom u pravcu prema nekadašnjem glavnom gradu Sijama, Ayutthaya, koji je 1767. godine razoren od strane Burmejaca. Glavnu atrakciju predstavlja velika bronzana statua koja se nalazi u hramu Mongkol Borpith i tri istorijske pagode u Wat Srisanpetch. Nakon posjete dalje se vozimo do mjesta Lopburi, a iz autobusa ćete imati priliku da vidite Hram majmuna. Nakon toga možete uživati u ručku. Poslije ručka se vozimo dalje prema mjestu Phitsanulok. Noćenje u hotelu Topland ili nekom drugom.
OBROCI: doručak, ručak

Četvrti dan: PHITSANULOK – SUKHOTHAI – LAMPANG
Nakon doručka planirana je posjeta religijskom centru Wat Maha Dhat i njegovoj najznačajnijoj znamenitosti – prikaz statue Bude iz 13. veka. Nakon posjete nastavljamo vožnju prema mjestu Sukhotai, nekadašnjem glavnom gradu stare Kraljevine. Tokom šetnje kroz istorijski park možete se diviti brojnim hramovima i skulpturama. Zapadno od starog grada imaćete priliku da vidite kraljevski hram Wat Sri Chum sa njegovom 11 m visokom statuom „Buda koji sedi”. Predveče se vozimo prema Lampangu i hramu Lampang Luang, u kom se nalazi sveta statua smaragdnog Bude. Večera i noćenje u Lampang River Lodge 3*.
OBROCI: doručak, večera

Peti dan: LAMPANG – CHIANG RAI
Nakon doručka planirana je vožnja prema sjeveru preko Phayao za Chiang Rai. Tokom trajanja puta napravićemo pauzu na jezeru Kwan Phayao koje je ujedno i jedna od najvećih poluprirodnih močvara na cijelom sjevernom Tajlandu. Dalje idemo ka sjevernim gradovima Tajlanda, a poslije jezera Mae se krećemo ka granici sa Burmom. Ovdje možete probati plodove iz Mijanmara i sjevernog dijela Kine. Na jednoj maloj lokalnoj pijaci možete kupiti ručne radove, čajeve, začine i voće. Na kraju dana posjetićemo „zlatni truogao” koji se susreće na granici Tajlanda, Laosa i Mijanmara na rijeci Mekong. Ovdje postoji mogućnost vožnje brodom rijekom Mekong (nije uključeno u cijenu aranžmana). Povratak u Chiang Rai, noćenje u hotelu Wiang Inn 3* (ili nekom drugom).
OBROCI: doručak, ručak

Šesti dan: CHIANG RAI – CHIANG MAI
Šesti dan nastavljamo turu preko oblasti Wiang Pa Pao u smjeru ka Chiang Mai, do takozvane „Ruže Sjevera”. Ovdje ćemo posjetiti impresivan hram na brdu Doi Suthep, odakle se po lijepom vremenu pruža predivan pogled na grad. Na kraju ćemo posjetiti drevno selo na jugoistočnom djelu Kine na brdu Meo. Noćenje je planirano u rezervisanom hotelu srednje klase Imperial Mae ping 4* (ili u lux hotelu Rati Lana 4+*).
OBROCI: doručak, ručak

Sedmi dan: CHIANG MAI

Sedmi dan je planiran obilazak kampa slonova gdje se posjetiocima pruža mogućnost jahanja slonova (nije uključeno u cijenu aranžmana). Nakon toga je u planu posjeta farmi orhideja i najpoznatijem centru za proizvodnju rukotvorina Sankampaeng. Umjetnost rukotvorina regije Chiang Mai je svjetski poznata. Pružiće vam se mogućnost da kupite rukotvorine, ali i da učestvujete u njihovom pravljenju. Na kraju dana slijedi oproštajna tajlandska večera.
OBROCI: doručak, večera

Osmi dan : CHANG MAI – BANGKOK

Let za Bangkok, završetak programa.Transfer na aerodrome u Bangoku.
Let iz bangkoka, preko Istanbula za Sarajevo.
OBROCI: doručak

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-    avio kartu Sarajevo-Bangkok-Sarajevo,
-    sve aerodromske taxe,
-    3 noćenja u hotelima 4 zvjezdice, 2 noćenja u Bangkoku u hotelu Avani Atrium Bangkok 4* (ili u Royal Orchid Sheratonu), 2 noćenja u Chang maiu u hotelu Mae ping 4* (ili u hotelu Rati-Lanna4*)
-    7 x doručak, 3 x ručak, 2 x večera
-    Lokalni let, vožnju klimatizovanim vozilom, posJetu brdu Meo – vožnja planirana pick-up vozilom
-    Ulaznice
-    Vodiča na njemačkom ili engleskom jeziku, lokalne vodiče
-    Jednog vodiča po sobi

NAPOMENA:
Minimum za realizaciju putovanja: dvije osobe.

CIJENA: PO OSOBI OD 1165 EUR