Jeylani´s Wardrobe

Kreativni studio “ruKom” ili još uvijek mala zanatska radionica Vas poziva da posjetite prvu ovogodišnju “Uličnu galeriju”, u ulici  Ćulhan 5, koja nastoji  da postane Ulica otvorenog srca.

Sve što radimo u ruKom-u ovjereno je pečatom "made for you" i "made with love"

Sa zadovoljstvom objavljujemo da ćemo u narednih par mjeseci organizovati “Uličnu galeriju” gdje će se mladi dizajneri, koji se bave rukotvorinama, pojedinačno predstaviti javnosti.

“Ulična galerija” će se dešavati svakog petka i subote, počevši od petka 8. juna 2012. godine., odnosno onoliko često koliko nam predstojeći ljetni mjeseci budu isli na ruku.

Naš prvi izlagač biće Lejla Alajbegović, idejni tvorac Jeylani’s Wardrobe. Ona će predstaviti čarobni svijet nekih davnih vremena kroz prezentovanje svog nakita od starinskih tkanina.  


Ovim putem Vas pozivamo da dođete na otvorenje izložbe nakita Jeylani’s Wardrobe u sklopu Ulične galerije u 18:00 sati, u petak, 8. juna 2012., u ulici Ćulhan i probudite sjećanja na neka davna vremena.


Jeylani’s Wardrobe je mala sarajevska radionica koja proizvodi unikatni, ručno izrađen nakit od starinskih tkanina.

Tkanine, previše stare da bi se nosile, a previše vrijedne da bi se bacile, pretvaraju se u unikatne forme od narukvica do broševa.

JW nakit također uključuje nekoliko različitih aspekata od reciklaže do korištenja izumirućeg zanata – presvlačenja dugmadi, svo vrijeme produžavajući životni vijek tkanine.

Upakovani u ručno izrađene etikete i kutije, JW nakit je jedinstven detalj kojeg sa lakoćom nose jedinstvene žene. Pogledajte više na http://www.jeylaniswardrobe.com.ba/

Ova izložba ima za cilj  da pruži jedinstveno i kompletno više-čulno iskustvo i tako  produbidoživljaj samog događaja kod posjetilaca.

Pored svojih dosadašnjih komada nakita, Jeylani’s Wardrobe će predstaviti i nove leptir-mašne ogrlice.     

Za više informacija kontaktirajete Aleksandru Saltagić  061 351 627 i Andreu Čavić 061 028 706.